Üzenetünk

1922. június 13-án van a születésnapunk. Ekkor alakult meg elődünk, a „Magyar Bélyeggyűjtő Egyesületek Országos Szövetsége". A korábbi tagegyesületek megszüntetése miatt Szövetségünk 1952-től jogfolytonosan működik tovább mai nevén, mint Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ), jelenleg már a bélyegkörei mellett egyesületeket is újra befogadó egyesületi formában.

A MABÉOSZ 1927 óta tagja a filatelisták nemzetközi szövetségének a FIP-nek. Nemzetközi bélyegkiállításokra a FIP országonként csak egyetlen  tagszervezetén keresztül fogadja a kiállítói jelentkezéseket.  Az elsősorban az új postai kiadványokat vásárló bélyeggyűjtők világszerte apadó létszáma,és egyéb, vitathatalanul súlyos problémáink ellenére is, az utóbbi évtizedekben a MABÉOSZ filatelistái  fáradhatatlan áldozatainak köszönhetően a nemzetközileg magas színvonalat értünk el kiállítóink, zsűroraink és bemutatott versenygyűjteményeink ismertségben és megbecsültségben.

Ez a magyar filatélia megelőző korszakainál lényegesen magasabb szintű kiállítási sikereiben, sőt árverési eredményekben is mutatkozott (a legmagasabb értékű magyar filatéliai objektum árverésen már meghaladta a 100 millió forintot is!) Közvetve, vagy közvetlenül a MABÉOSZ minden jelenlegi és eddig volt tagjának is köszönhető sikerességünk, hiszen a filatélia csúcsai sem jöhetnek létre és maradhatnak fenn az bélyeggyűjtés iránti színes és sokféle képzettségi szinten érdeklődő gyűjtők szélesebb tömege nélkül.  

A magyar filatélia, és ezen belül a MABÉOSZ Névi Pál által megírt története a Magyar Bélyegek Monográfiája 1965-ben megjelent I. kötetében 118 oldalon át évről-évre részletes követhető. Az azóta eltelt eseménydús évtizedek története azonban még egy hasonlóan vérbeli történész-filatelistára vár. 

Honlapunk célja e generációk munkájával létrejött világszínvonalú kulturális kincsünk folyamatos gazdagítása, elérhetővé tétele és átadás a jövő immár interneten kommunikáló nemzedékeinek.