Visnya Sándor Hagyományos Gyűjtői Szakosztály

 

Klikkelj a fenti képek egyikére  a szakosztály külön honlapjához
vagy ugrás itt a MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATUNKHOZ

HÍRFOLYAM - IDEI HÍREINK                                                                                  

Értesítés a Posta ajándékának átvételéről

A nyári szünetet követően megkaptuk a posta ajándékát, azon Than Mór bélyegköri tagjaink számára, akik az idei július 1-i Bélyegnapig rendezték tagdíjukat. A bélyeg és az ezen levő a hátoldali nyomat képe alább látható.

Szakosztályunk többi tagjai ezeket csak saját bélyegkörük újdonságfelelősétől kaphatja meg. A Szakosztályunk működését segítő Than Mór bélyegkörhöz tartozók viszont ezt a bélyeget személyesen a MABÉOSZ székház cserenapjain a titkárunknál vehetik át.

Üdvözlettel:
Szücs Károly, szakosztály- és köri titkár
(2023. október 21. - akualizálva 2024. februárjában)

*************

Meghívó

Tisztelt Szakosztálytagok!
A február 4-re meghirdetett első időpontban a Szakosztály taggyűlése nem volt határozatképes. Ez persze nem volt számunkra meglepetés, mert mint a meghívóban már jeleztük is, előre számítottunk erre.

Az alábbi meghívóban március 4-re meghirdetett megismételt taggyűlés már a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz. Ott megváltoztathatjuk majd Működési Szabályzatunkban a megismételt taggyűlések meghirdetési időpontjára vonatkozó, munkánkat értelmetlenül lassító életszerűtlen formalitást is. Amit jelen eset is indokol, hiszen nélküle mostanra már túl is lehetnénk ezen az - amúgy többek jelzése szerint is tartalmas, - érdekes filatéliai témákkal foglalkozó összejövetelünkön. Ám, ami késik, nem múlik, Czibula Péterrel együtt szeretettel várunk bennetek március 4-én 11 órakor a IV. emeleten!

A tagjainknak a február elején e-mailben eljuttatott napirend: változatlanul:

1.    A vezetőség beszámolója a elmúlt évi tevékenységéről.

2.    Döntés a határozatképtelenség miatt megismételt taggyűlések időpontjának - az Működési Szabályzatunk III/3 pontjában minimum két hétre előírt korlátozásának életszerűbb időpontra való - megváltoztatásáról. A Szabályzat jelenlegi szövege itt: http://mabeosz.hu/sites/default/files/attachment/Visnya_hagyomanyos.pdf

3.    Döntés a szakosztály elfekvő könyvkészletének a MABÉOSZ könyvtár részére részben, vagy egészben történő átadásáról.

4.    Egyéb, határozathozatalt nem igénylő témák, például:
 a)    a feketekönyv digitális változatának bemutatása, és közreadásának módjának megvitatása; lásd hírfolyamunkban itt: http://mabeosz.hu/hagyomanyos
 b)    az SZMSZ indokolt módosításaira vonatkozó témák körének egyeztetése, a következő taggyűlésre előkészített módosítási javaslatok megvitatásához;
 c)    havi rendszeres összejövetelek előkészítése és lebonyolítási módja;
 d)    a szakosztály újságjának folyamatos megjelenéséhez szükséges tartalmak biztosítása;
 e)    a szakosztály honlapjának tartalma és formája; honlap itt: http://www.mabeosz.hu/org/groups/hagyomanyos/
 f)    a facebook csoportunk folyamatos bővítése;
 g)    a Than Mór bélyegkör taglétszámának további bővítése; a kör honlapja itt: http://www.mabeosz.hu/org/groups/hagyomanyos/thankor.html
 h)    helyszínen felvethető egyéb ügyek.

Üdvözlettel:
Szücs Károly, titkár

(2023. február 7.)

*************

M E G H Í V Ó a Szakosztály 2023. évi taggyűlésére

2022. december 18-án, 77 éves korában eltávozott közülünk Visnyovszki Gábor, a Mafitt,  tiszteleti elnöke, a MABÉOSZ és egyben szakosztályunk tiszteleti tagja. Újságunk, a Bélyeg idei első számában mutatjuk majd be, hogy emlékének méltó megőrzését elősegítendő,előkészítettük élete egyik fő művének "A magyar bélyegek kézikönyve, (un. "feketekönyv") digitális változatát. A könyvet e formában a MABÉOSZ tagdíjfizető tagjai számára tervezzük  elérhetővé tenni, képernyőn való keresésre és navigálásra alkalmas PDF formában.

A digitális feketekönyv élő bemutatóját idei évi rendes taggyűlésünkre tervezzük. A nem túl valószínű határozatképesség esetén erre február 4-én teszünk kísérletet.. Az ez alkalommal sajnos előre látható határozatképtelenség miatti a bemutatóra azonban sajnos csak a  március 4-i megismételt taggyűlésen tudunk csak sort keríteni. Ez alkalommal a vezetőség részéről javasolni fogunk az az SZMSZ III/3. pontjának azt a működésünket feleslegesen nehezítő, életszerűtlen rendelkezésének a megváltoztatását, ami a határozatképtelen taggyűlések hetekkel későbbi időpontban való megismétlést írja elő, továbbá egyúttal javaslatot teszünk az eddig elzárva porosodó, - és nagyrészt el is avult - szakkönyv készletünk értelmes hasznossá tételének módjára is.

(2023. január.)

******************

HÍR ARCHÍVUM - KORÁBBI ÉVEK HÍREI

2022