Cserefüzet

A MABÉOSZ a bélyegcserefüzet-forgalom szervezésével elő kívánja segíteni tagjainak, hogy cserebélyegeiket egymás közt értékesíthessék. Ezáltal a gyűjtemények tovább fejleszthetők, esetenként lehetőséget teremt olyan bélyegek beszerzésére is, melyek a kereskedelmi forgalomban ritkán vagy egyáltalán nem jelennek meg. A cserefüzet-forgalom bélyeggyűjtői célokat szolgál. A cserefüzet-forgalomban a szövetség cserefüzet-szabályzatát betartó tagjai vehetnek részt, akár beadóként, akár kivevőként.

A cserefüzet-forgalom kizárólag a szövetség által forgalmazott kétféle méretű füzetben történhet, melyek megvásárolhatók a Szolgáltatási Csoportnál. A kiürült cserefüzetek újrahasznosítása nem megengedett.  A füzetek bélyegcserére való használata az 1971-ben megalkotott, majd utoljára 2013 decemberében átdolgozott szabályzat alapján folyik. A füzetek beadása és kivétele a MABÉOSZ-székház IV. emeleti 407. szobájában lehetséges.

Célunk a cserefüzet-forgalom növelése, a részt vevő körök számának bővítése. A füzetek kiadásakor figyelembe veszik a körök által preferált relációkat. A beadók számának remélhető növekedése esetén ez a gyakorlat tovább finomítható.

A füzetek forgalmazását a Szolgáltatási Csoport végzi, ügyintéző: Horányi Ödön. Elérhetőségei: +36 70 627-2899 horanyi.odon@googlemail.com

Ügyfélfogadási idők: kedd-szerda 10–16 óra között