Cserefüzet

A cserefüzet szolgálat betegség miatt bizonytalan ideig szünetel!

A MABÉOSZ a bélyegcserefüzet-forgalom szervezésével elő kívánja segíteni tagjainak, hogy cserebélyegeiket egymás közt értékesíthessék. Ezáltal a gyűjtemények tovább fejleszthetők, esetenként lehetőséget teremt olyan bélyegek beszerzésére is, melyek a kereskedelmi forgalomban ritkán vagy egyáltalán nem jelennek meg. A cserefüzet-forgalom bélyeggyűjtői célokat szolgál. A cserefüzet-forgalomban a szövetség cserefüzet-szabályzatát betartó tagjai vehetnek részt, akár beadóként, akár kivevőként.

A cserefüzet-forgalom a szövetség által forgalmazott kétféle méretű füzetben történhet. Csak a szövetség által forgalmazott füzetekben folyhat csereforgalom. Ezek megvásárolhatók a Szolgáltatási Csoportnál. A „lejárt” cserefüzetek újrahasznosítása szabályellenes.

A cserefüzet-forgalom az 1971-ben megalkotott, majd 2013 decemberében átdolgozott szabályzat alapján történik. A bélyegek füzetekben történő beadása, illetve kivétele a szabályzatban megfogalmazottak alapján történik!

 

A füzetek forgalmazását a Szolgáltatási Csoport végzi.

Ügyintéző: Horányi Ödön

Ügyfélfogadási idő:

Kedd 10–14 óra között

Csütörtök 10–16 óra között

 

A füzetek beadása és kivétele a MABÉOSZ-székház IV. emeleti 407. szobájában lehetséges.

A füzetek kiadásakor figyelembe veszik a körök által preferált relációkat. A beadók számának növekedésével ezt a gyakorlatot tovább lehetne finomítani.

Cél a cserefüzet-forgalom növelése, a részt vevő körök számának bővítése.

 

Horányi Ödön

+36 70 627-2899

horanyi.odon@googlemail.com