Cserefüzet

A MABEOSZ a bélyeg cserefüzet forgalom szervezésével elő kívánja segíteni tagjainak, hogy cserebélyegeiket egymás közt értékesíthessék. Ezáltal a gyűjtemények tovább fejleszthetők, esetenként lehetőséget teremt olyan bélyegek beszerzésére is, melyek a kereskedelmi forgalomban ritkán, vagy egyáltalán nem jelennek meg. A cserefüzet forgalom bélyeggyűjtői célokat szolgál. A cserefüzet forgalomban a szövetség cserefüzet szabályzatát betartó tagjaI vehetnek részt, akár beadóként akár kivevőként.

A cserefüzet forgalom a szövetség által forgalmazott kétféle méretű füzetben történhet. Csak a szövetség által forgalmazott füzetekben folyhat csereforgalom.  Ezek megvásárolhatók a Szolgáltatási Csoportnál. A „lejárt” cserefüzetek újrahasznosítása szabályellenes.

A cserefüzet forgalom az 1971-ben megalkotott,majd 2013. decemberében átdolgozott szabályzat alapján történik. A bélyegek füzetekben történő beadása illetve kivétele a szabályzatban megfogalmazottak alapján történik!

 

A füzetek forgalmazását a Szolgáltatási Csoport végzi.

Ügyintéző: Horányi Ödön

Ügyfélfogadási idő:

Kedd 10 – 14 óra között

Csütörtök 10 -  16 óra között

 

A füzetek beadása és kivétele a MABEOSZ székház V. emeleti 508 szobájában lehetséges.

A füzetek kiadásakor figyelembe veszik a körök által preferált relációkat. A beadók számának növekedésével ezt a gyakorlatot tovább lehetne finomítani.

Cél a cserefüzet forgalom növelése, a résztvevő körök számának bővitése.

 

Horányi Ödön

+36 70 627-2899

horanyi.odon@googlemail.com