A HUNFILA 2018 kiállítás eredményei

A kiállítás előkészítése és lebonyolítása során közzétett tartalmak változatlanul elérhetők itt: http://mabeosz.hu/hunfila-2018 Képgaléria: http://mabeosz.hu/hunfila-2018-nagykoros 

A helyszínen át nem vett gyűjtemények, oklevelek és érmek átadásra a kiállítás komisszere június 6-án pénteken 10-15 óra között várta a tisztelt kiállítókat a MABÉOSZ 4. emeleti tárgyalójában. Az ez után is nálunk megmaradt gyűjteményeket a kiállítási raktárban őrizzük a kiállító titkárságunkon való jelentkezéséig. A maradék kiállítási érmek a MABÉOSZ központi szolgáltatásán 5.000 forintért vásárolhatók meg a szűkös készlet (20 db) kifogytáig.

A 80  pont feletti eredményt elért gyűjtemények 200-300 dpi-s jpg állományokba szkennelt anyagait köszönettel várjuk a kiállítóktól e hír mellékleteként való közzétételre!  Az anyagot pendive-on személyesen az ügyvezetőnek kérjük eljuttani, vagy óriáslevélben az igazgato@mabeosz.hu e-mail címre is elküldhető.

E válogatásnak nem nyomtatásra alkalmas minőségű, hanem (terjedelmi okokból is) csak  erősen tömörített képek közzététele a céja, - ennek joga értelemszerűen változatlanul a gyűjtemény tulajdonosáé, - hanem a bélyegkiállítások évtized tapasztalatai során alatt kialakított értékelési szempontok szerinti megítélésére alkalmassá tett  gyűjtemények és kiállítási lapjaik  felépítésének bemutatása. Reméljük, hogy közöttük minden érdeklődő megtalálja azt, ami a közeli jövőben saját gyűjteményének kiállítóként való, az itt látottakhoz hasonlóan jól felépített, sikeres bemutatására ösztönzi, mindannyiunk épülésére és filatéliai tudásunk magasabb szintre emelésére. 

 CSICSAY Péter: A magyar királyság postatörténete 1900-1918, levélposta Tóth György: A pengő-fillér korszak postatörténete 1926-1941 

 BENCEFINÉ VASZKÓ Éva: Az Országgyűlés és az Országház BUDAY Ádám: Díjjegyes címszalagok 1872-1900